Rozlúčili sme sa bývalým starostom Vajnor Ing. Marianom Pružinom

Od: Soňa Molnárová
November 23, 2021
Rozlúčili sme sa bývalým starostom Vajnor Ing. Marianom Pružinom

Keď jeseň so zimou sa stretá,
Dĺžia sa tiene večera,
Prišiel čas odísť z tohto sveta,
Inou cestou sa poberať.

V pondelok ráno 25. októbra nás zastihla smutná správa o smrti nášho spoluobčana, kamaráta Ing. Mariana Pružinu.

Zomrel náhle a nikto z nás sa nestihol na túto chvíľu pripraviť. Ani v tomto prípade smrť nebrala ohľad na nikoho. Bezcitne sa vkradla do príbytku jednej z našich rodín a vzala si so sebou spoluobčana, priateľa, ktorého poznala väčšina z nás. Pán Marian Pružina sa do histórie Vajnor zapíše ako starosta, ktorý pôsobil vo svojej funkcii dve volebné obdobia v rokoch 1994 – 2002.

Skončil sa jeden ľudský život a my si znovu uvedomujeme, že smrťou jedinca sa na svete nič nemení, ten ostáva a pôjde ďalej aj bez nás. Nesmrteľné je len to, čo po sebe zanecháme - dielo, práca a spomienky. Každý po sebe zanechá výsledky svojho snaženia a Marian Pružina položil základný kameň budovania kanalizácie vo Vajnoroch, čo, okrem iného, už navždy ostane jeho zásluhou.

Pri spomienkach na Mariana Pružinu nemôžem vynechať jeho prínos a zásluhu na pokračovaní partnerstva obcí Vajnory a Alviano, ktoré trvá už tridsať rokov. Aj vďaka nemu boli návštevy, spoločné kultúrne podujatia a stretnutia či už vo Vajnoroch alebo v Taliansku neodmysliteľnou súčasťou života oboch obcí.

Nielen v rokoch, počas ktorých stál na čele Vajnor, ale i neskôr, mal pre každého dvere otvorené, vedel poradiť, pomôcť a vždy priamo a bez okolkov povedal svoj názor.

Posledná rozlúčka – to je okamih pravdy, okamih prejavených citov, okamih slov a myšlienok, ktoré nás spájajú so zosnulým a ktorými ho odprevádzame na jeho ďalekú cestu. Lúčime sa s pánom Marianom Pružinom.

Česť jeho pamiatke,
nech odpočíva v pokoji!

Soňa Molnárová, zástupkyňa starostu