Hádzanársky klub Vajnory na plážovej hádzanej

Od: Matej Jánošík
October 7, 2021
Hádzanársky klub Vajnory na plážovej hádzanej

Hráči HK Vajnory sa aj tento rok zúčastnili už 7. ročníka EBT Beach Balon CUP v plážovej hádzanej, ktorý sa konal 10. – 11. 7. 2021 na bratislavskom Draždiaku. Naše družstvo štartovalo pod názvom Kouzelný kufrík - HK VAJNORY a podarilo sa mu umiestniť na výbornom 3. mieste. Na turnaji sa zúčastnilo 10 mužských a 12 ženských družstiev a patril tak medzi najväčšie na Slovensku.

Nášmu družstvu sa podarilo prejsť skupinu bez straty bodu a ako víťaz skupiny A sa bez problémov dostal do štvrťfi nále, kde sme narazili na 4. zo skupiny B. Proti nám nastúpili mladí a draví hráči z Modry, ktorí vedia prekvapiť a po náročných dvoch polčasoch - prvý sme vyhrali na zlatý gól a druhý o 4 body - sme postúpili do semifi nále. Tam sme sa stretli s druhým družstvom z B skupiny, s minuloročným víťazom, s Karpatskými Rytiermi. Bol to veľmi náročný zápas, kde sme každý vyhrali po jednom polčase a išlo sa na nájazdy. V nájazdoch boli úspešnejší mladíci z Bratislavy, keď fi nálnu prihrávku šikovne vypichol súperov brankár. Po nešťastnej prehre sme však zabojovali o 3. miesto proti hráčom Hot Ducks. Zápas pre nás nezačal šťastne, keď sme prvý polčas prehrali až o 6 bodov. Druhý polčas sme pozberali posledné sily a zabojovali o víťazstvo. To sa nám aj podarilo, keďže druhý polčas sme vyhrali o bod, a tak nasledovali nájazdy. V nájazdoch náš brankár dvakrát skóroval cez celé ihrisko a zabezpečil nám tým 3. miesto na turnaji.

SLOVÁ ORGANIZÁTOROV TURNAJA I HRÁČOV HK VAJNORY

Radi by sme všetkým zúčastneným poďakovali za krásny víkend na piesku. Veľmi si ceníme účasť každého jedného hráča, trénera, funkcionára a diváka. Sme veľmi radi, že sa počas turnaja nikomu nestalo vážne zranenie. Ako každý rok, ani tento nebol bez problémov, ale snažili sme sa všetko vyriešiť do pohody a sme radi, že sme si to spolu užili.

Tento ročník bol pre nás špecifi ckým preto, že nás tento rok predčasne opustil náš brat na piesku Tomáš Földes. Na jeho počesť sme tento rok pripravili i Cenu fair play Tomáša Földesa pre najväčšieho srdciara a čestného hráča turnaja, ktorú získala mladá brankárka Viera Sásiková z družstva Buchty.

Radi by sme poďakovali všetkým našim partnerom, bez ktorých by sme tento ťažký ročník nedokázali zorganizovať: Profi chemia.sk, Bučina-eko, Jovitep, Hádzanárskemu klubu Vajnory, 123Kurier, Birel, Temaqua, Attention, Westieri Slovakia, a to za materiálnu a fi nančnú pomoc. Tešíme sa na ďalší ročník.

Aj tento rok sa naši Vajnorskí muži prihlásili do druhej najvyššej súťaže na Slovensku – 1. ligy v hádzanej. Minulý rok sa po 4 kolách, kde sme zaznamenali tri výhry a iba jednu prehru, prerušila liga a do konca sezóny sa už neobnovila. Dúfame, že tento rok sa znova nezruší, a budeme môcť trénovať a dohrať súťaž. Letná príprava už začala na ihrisku vo Vajnoroch.

Tento rok sa do prvej ligy prihlásilo až 11 družstiev, takže sa môžeme tešiť na riadnu porciu zápasov. Na vytúženú športovú halu vo Vajnoroch iba túžobne čakáme, a tak sa naše domáce zápasy odohrajú ako po minulé roky v športových halách Dom športu (Junácka 8), športová hala Pasienky, prípadne iné športové haly podľa dostupnosti. Informovať Vás budeme na našej stránke www.hkvajnory.sk

Prvý zápas sa konal 25. 9. 2021, kde sme ako domáce družstvo hostili MHK Piešťany.

Matej Jánošík