Čo na to starosta?

Čo na to starosta?

› Prečo boli spílené dva topole na detskom ihrisku na Koniarkovej ulici? To sa naozaj musí vypíliť každá zeleň?

Rozumiem Vášmu rozhorčeniu. Ani ja sám nie som nadšený výrubom stromov, ale v tomto prípade má prednosť bezpečnosť a zdravie návštevníkov parku a detí. Podľa posudkov mali topole zhoršený zdravotný stav a stabilitu. Rástli na detskom ihrisku, a preto sme v žiadnom prípade nechceli dopustiť v prípade búrky či silného vetra pád stromu a ublíženie na zdraví. Na samotný výrub mala naša mestská časť povolenie od správneho orgánu. Plánovaná je náhradná výsadba, ktorá bude realizovaná v dohľadnej dobe.

› Ako plánujete riešiť bezpečnosť na križovatke Pri kaplnke? Neustále tam dochádza k dopravným nehodám.

Vnímame uvedenú križovatka ako jedno z najnebezpečnejších dopravných miest vo Vajnoroch. O možných riešeniach sme diskutovali a hľadali najvhodnejšie riešenie s viacerými odborníkmi na dopravnú bezpečnosť. Nedávno som sa zúčastnil aj stretnutia na Ministerstve dopravy ohľadom plánovaného otvorenia obchvatu D4R7. Odporúčania sa zhodujú s radikálnymi opatreniami počkať na otvorenie dlho očakávaného obchvatu D4R7, pri ktorom sa predpokladá významné zníženiepočtu áut z Rybničnej ulice. Odhady hovoria o znížení až o 70 % aút, čo by viedlo k zlepšeniu situácie. Po kompletnom otvorení obchvatu situáciu vyhodnotíme a zvážime vhodné kroky. Bezpečnosť znižujú aj často odparkované autá pred reštauráciou, ktoré výrazne znižujú výhľad do križovatky. Z toho dôvodu budú v najbližšom období pred reštauráciou osadené stlpiky, čím by sa mal tento problém vyriešiť.

› Prečo dovolíte nákladným autám a stavebným mechanizmom parkovať po Vajnoroch? Na Baničovej obyvateľ Vajnor normálne nezaparkuje.

Ide o vozidlá subdodávateľskej spoločnosti BVS, ktorá v súčasnosti realizuje vo viacerých uliciach Vajnor rekonštrukciu kanalizačných vpustí a kanalizačnej infraštruktúry. Aby práce boli ukončené čo najskôr, materiál aj mechanizmy ostávajú pri stavbe. Upozornil som aj písomne zástupcov BVS, aby realizátor stavby bol ohľaduplnejší a citlivejší hlavne v skorých ranných hodinách. Ďakujem za upozornenie a prosím Vás o trpezlivosť.

V prípade otázok kontaktujte:
starosta@vajnory.sk