Hodové slávnosti Vajnorské

Od: Matej Farbula
November 23, 2021
Hodové slávnosti Vajnorské

Dňa 15. septembra sa v Parku Pod lipami uskutočnili hodové slávnosti, ktoré sa konali pod záštitou miestneho úradu. Program slávnostne otvoril Vajnorský okrášľovací spolok a návštevníkom sa predstavili najmä domáce spolky či miestni interpreti.

Hodové popoludnie bolo výnimočné aj vďaka odovzdávaniu cien Ferdinanda Fašunga. Ide o ocenenie za prácu v ochotníckom divadle, za prínos pre folklór, tradície či spev. Z dôvodu protipandemických opatrení sa tieto ceny v minulom roku nepodarilo odovzdať, a tak sa ocenenie zrealizovalo počas tohtoročných hodových slávností.

Súčasťou odovzdávania cien bolo aj spevácke vystúpenie speváka a herca Dávida Arvu. Záštitu nad odovzdávaním cien prevzal Igor Roy, ktorý bol zároveň aj jedným z ocenených.

Nasledovalo vystúpenie vajnorskej dychovky, ktorá sa predstavila s hodinovým programom. Po nej sa návštevníci hodových slávností mohli tešiť na hudobné teleso Magdala band. Rytmy jazzu či swingu boli veľmi príjemným spestrením programu. Zlatou bodkou večera bolo vystúpenie Vajnorákom dobre známej hudobnej skupiny Shine, ktorá program ukončila. Účasť návštevníkov bola vysoká.

Veríme, že každý si v rámci programu našiel to svoje a že už čoskoro sa uvidíme na ďalších pripravovaných podujatiach, napríklad aj na Vianočných trhoch, ktoré by sa mali uskutočniť v Parku Pod lipami počas druhého decembrového víkendu.

Matej Farbula