Lepšia doprava - kvalitnejšia doprava

Od: Tomáš Hajdušek
November 23, 2021
Lepšia doprava - kvalitnejšia doprava

Mestská časť Bratislava - Vajnory dlhodobo pracuje na projekte integrovaného parkoviska pri železničnej stanici, ktorého cieľom je motivovať ľudí presadnúť z áut do verejnej dopravy. Vajnory majú vlakovú stanicu, ktorou sa obyvatelia Vajnor pohodlne prepravia do centra mesta. Súčasný stav stanice a jej zázemie však nezodpovedá požiadavkám 21. storočia. Aj preto sa vedenie mestskej časti rozhodlo postupnými krokmi zatraktívniť železničnú stanicu a do spolupráce zapája aj ďalších partnerov. Jedným z nich je aj Dopravný podnik mesta Bratislava, s ktorého vedením rokoval starosta Vajnor, Michal Vlček. Vedeniu dopravného podniku Vlček predstavil projekt integrovaného parkoviska, ktorý bude fi nancovaný z európskych zdrojov.

„Vybudovanie integrovaného parkoviska je jedným z krokov k tomu, aby sa vlaková doprava vo Vajnoroch stala pre všetkých našich obyvateľov dostupnejšou. Či už prídete na stanicu autom, autobusom alebo na bicykli. Z toho dôvodu som sa stretol s generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva Dopravného podniku mesta Bratislava – Martinom Rybanským a hovorili sme ako spoločne urobiť autobusovú infraštruktúru pri vlakovej stanici v rámci uvedeného projektu kvalitnejšou,“ povedal Vlček.

Aj samotný generálny riaditeľ Rybanský ocenil myšlienku vybudovania integrovaného parkoviska vo Vajnoroch a prisľúbil účasť dopravného podniku v celom projekte. Ich participácia by mala spočívať v modernizácii zastávky, pridaním elektronickej tabule, ale aj v zlepšení celkového zázemia autobusovej dopravy v tejto lokalite. Aj táto časť by mala byť financovaná zo zdrojov európskych fondov.

Tomáš Hajdušek