Revitalizácia v mestských častiach Bratislavy sa dotkne aj Vajnor

Od: redakcia
November 23, 2021
Revitalizácia v mestských častiach Bratislavy sa dotkne aj Vajnor

Hlavné mesto a Metropolitný inštitút Bratislavy spolu s mestskými časťami a architektmi vybrali ďalšie štyri verejné priestory, ktoré prejdú revitalizáciou.

Jedným z priestorov je aj park na rohu ulice Kataríny Brúderovej vo Vajnoroch. Jeho revitalizáciou sa zvýši kvalita súčasného zanedbaného verejného priestoru. Projekty sú súčasťou programu Živé miesta, ktorého cieľom je modernizácia a skvalitňovanie dlhodobo zanedbaných verejných priestorov v Bratislave.

Všetky nové zadania majú za cieľ skvalitniť využívanie verejných priestorov a zároveň reagujú na klimatické zmeny, ktorým mesto čelí, a preto dôležitým princípom pri všetkých projektoch je vysádzanie zelene.

„Bratislava má veľký dlh v modernizácii a skvalitňovaní verejných priestorov. Postupne ho skracujeme a ľudia v našom meste už môžu využívať mnoho miest, o ktoré sa roky nikto nestaral. Dostávajú novú kvalitnejšiu zeleň, mobiliár či nové funkcie. Miesta, cez ktoré ľudia iba prechádzali, získavajú dôvody na zastavenie sa, čo dodáva úplne iný pocit,“ povedal Matúš Vallo, primátor hlavného mesta.

Architektonické štúdie s vizualizáciami budú hotové do konca roka, následne sa spracuje projektová dokumentácia pre vydanie potrebných povolení, aby sa mohol spustiť proces verejného obstarávania, od ktorého závisí samotné začatie rekonštrukcie.

„Lokality do Živých miest vyberáme na základe rôznych kritérií. Záleží nám na tom, aby sa revitalizácie robili vo všetkých mestských častiach a nielen v centre Bratislavy,“ priblížil Marcel Dzurilla, riaditeľ sekcie tvorby mestských priestorov z Metropolitného inštitútu Bratislavy.

redakcia