Čierne skládky môžu viest až k uzavretiu starého letiska

Od: Michal Vlček
May 10, 2021

Vajnorské letisko si pamätá všeličo. Mal tu pristáť M. R. Štefánik, roky slúžilo mnohým začínajúcim pilotom a aeroklubu, dokonca tu celebroval omšu aj pápež Ján Pavol II.

Dnes však areál letiska neslúži svojmu pôvodnému účelu a letisko nám tu pripomínajú už iba rozpadnuté budovy a spomienky na časy minulé. Napriek tomu, že dnes letisko nefunguje a neplní svoj pôvodný účel, jeho zatrávnená plocha slúži mnohým Vajnorákom i obyvateľom zo širokého okolia, ktorí sem chodia venčiť psov, púšťať šarkany alebo sa len tak prejsť. Bohužiaľ, slúži aj ľuďom, ktorí sa nevedia „spratať do kože“ a robia si z prírody čierne skládky.

O tejto skutočnosti ako mestská časť vieme a viete o tom aj vy, občania, ktorí nám oprávnene hlásite podnety. Upozorňujeme na stav vlastníka pozemku, či okresný úrad odbor životného prostredia. Po odstránení skládky, bohužiaľ sa v krátkom čase rýchlo vráti v inej podobne, či na inom mieste.

Majiteľovi pozemku došla trpezlivosť a informoval ma o zámere situáciu vyriešiť zabezpečením areálu a jehooplotením. 

Takúto situáciu si iste neželá nikto z nás. Požiadal som vlastníka pozemku, aby sme situácií dali ešte šancu. Ak si všimnete podozrivé osoby, ktoré v lokalite tvoria čiernu skládku, prosím aby ste kontaktovali políciu na linke 158. Inak pre pár neprispôsobivých ľudí sa miesto prechádzky budeme pozerať na plot okolo celej plochy letiska.

Michal Vlček