Pumptrack vo Vajnoroch

Pumptrack vo Vajnoroch

Vajnory uspeli v rámci grantového programu hlavného mesta Bratislava s projektom, ktorý sme vypracovali a podali koncom minulého roka. Získali sme tak 45 000 eur na vybudovanie pumptrackovej dráhy vo Vajnoroch.

ČO JE PUMPTRACK?

Pumptrack je uzavretý, umelo vytvorený okruh, ktorý je vytvorený pre jazdu na bicykli, kolobežke alebo korčuliach. Okruh je tvorený vlnami a klopenými zákrutam umožňujúcimi zvyšovať rýchlosť jazdy za pomoci pumpovania. Jazda na pumptracku je najlepším základom pre pohyb detí aj dospelých. .

PREČO?

Dlhodobo pociťujeme nedostatok priestoru na voľnočasové aktivity dospievajúcej mládeže. Tá má záujem športovať, ale nie je kde, prípadne priestor nie je vhodný. Myslím tým predovšetkým starších žiakov, ktorí sa kolobežkujú a skateboardujú v Parku pod lipami, a tým poškodzujú verejný priestor. Práve táto skupina by mala byť hlavným návštevníkom budúceho pumtracku. Jedným z dôvodov, prečo sme sa rozhodli pre pumptrack, je aj ten, že nie je hlučný.

VÝHODY

Pumptrack je určený pre široké vrstvy obyvateľov. Naozaj nejde o adrenalínovú zábavu pre úzku skupinu nadšencov, ale vďaka hladkému povrchu umožňuje jazdu na bicykli, kolobežke, korčuliach, ale aj na odrážadlepre najmenších.