Uvítanie detí narodených do 30. marca 2021

Od: Soňa Molnárová
May 10, 2021
Uvítanie detí narodených do 30. marca 2021

V polnočnom tichu budí plačom
A tisíc rôznych vecí musí mať.
Ešte sa nehrá na preteky s časom
A preto ho má každý rád.
Pokým si dieťa niečo nové,
Najkrajší darček v živote.

Našich najmenších nemôžeme privítať slávnostne v obradnej miestnosti už druhý rok, keďže v tomto čase sú tou najohrozenejšou skupinou. A preto mi dovoľte, milí rodičia, privítať Vaše deti vo veľkej rodine Vajnorákov touto cestou. V ľudskom živote sú významné chvíle, na ktoré si človek často spomína, ku ktorým sa rád vracia. Jednou z najradostnejších chvíľ je narodenie dieťatka. Pri tejto príležitosti, milí rodičia, by som chcela umocniť vašu radosť a šťastie. Darovali ste si spoločný život, novú krásnu nádej, prispeli ste k posilneniu novej generácie darom, ktorého hodnotu nemôžeme doceniť, ale ktorého význam hlboko prežívame a chápeme. Všetci si želáme, aby z Vášho dieťatka vyrástol šťastný človek.

Viem, koľko životných skúšok čaká Vás, rodičov, kým z Vašej dcéry či syna bude dospelý človek s pevným charakterom, človek milujúci ľudí, milujúci svoju prácu, pravdu a spravodlivosť. Aby Vaša radosť z dieťatka vydržala čo najdlhšie, na to bude treba vynaložiť veľa síl, trpezlivosti, rodičovského taktu a umu. Konajte tak, aby sa Vaše dobré vlastnosti v dieťatku upevnili, aby Vaše
dieťatko videlo vo Vás vzor lásky, porozumenia, zodpovednosti, aby poznalo, že je milované a aby ste mu svojou prítomnosťou vytvárali šťastný a pokojný domov.

Dieťa je kvet, ktorý zdobí mladých rodičov, dieťa je opora tých, ktorí mu dali život a „dobré dieťa“ – to je radostná jeseň života a staroba.

Milí rodičia, zo srdca Vám želám, aby Vaše dieťatko bolo tým, čo ste si vysnívali. Dovoľte mi, aby som Vaše deti touto cestou prijala za občanov našich Vajnor.

Nuž, vitajte v rodine Vajnorákov, naši milí: Amélia, Hana, Saša Meadow, Gabriel, Dávid, Šimon, Lukáš, Amélia Lucia, Michal, Laura, Noel, Zuzana, Katarína, Juraj, svet, ktorý ste svojimi očkami prvýkrát uvideli, Vás víta. Vkladá Vám do rúk knižku s čistými stránkami a Vy ju budete napĺňať slovom, vetami, ale aj celými dlhými príbehmi svojho života. Píšte ju tak, aby keď sa raz k nej vrátite a začnete listovať, nebolo v nej nič, čo by zatienilo nádej, ktorú my všetci dnes do Vás vkladáme.
Milé deťúrence, želám Vám, aby ľudia boli k Vám láskaví. Rozkvitajte zdravím, silou, múdrosťou a láskou. Nech je Váš život vždy krásny, plný radosti a šťastia.

VITAJTE, MALÍ VAJNORÁCI

Alica Čapová, 28. apríl 2019
Lukáš Pavlinský, 6. jún 2020
Amélia Ivanová, 27. jún 2020
Hana Kaliňáková, 15. júl 2020
Noel Nosko, 10. august 2020
Vavrinček, 9. september 2020
Saša Meadow Janík, 14. september 2020
Šimon Škultéty, 3. október 2020
Dávid Bodnár, 22. október 2020
Gabriel Olejník, 25. október 2020
Amélia Lucia Džúr, 12. november 2020
Zuzana Gajdošíková, 27. november 2020
Juraj Korba, 7. december 2020
Laura Terenová, 31. december 2020
Michal Zagora, 31. december 2020
Katarína Balážová, 2. február 2021

Soňa Molnárová, zástupkyňa starostu