Ako sa školy pripravovali na príchod žiakov

Od: RNDr. Tibor Kráľ
October 7, 2021
Ako sa školy pripravovali na príchod žiakov

Usilovné prázdniny na ZŠ s MŠ

Vážení rodičia, dovoľte mi, aby som Vás poinformoval o tom, ako sa škola počas prázdnin pripravovala na príchod žiakov späť do školských lavíc. Snažili sme sa, aby sme zrekonštruovali, opravili, upratali a pripravili celú školu spolu so školskou kuchyňou a jedálňou tak, aby prostredie, do ktorého sa žiaci a učitelia vrátia, bolo príjemnejšie, čistejšie, kvalitnejšia a krajšie.

Pri rekonštrukcii kuchyne sa vymenil celý obklad, vymenilo sa kúrenie, zrekonštruovala sa šatňa a sociálne zariadenie kuchárok a celá kuchyňa sa vymaľovala.

V malej budove sa vymaľoval spoločný vestibul našich žiakov a detí z materskej školy. V hlavnej budove sa zrekonštruovali podlahy v malom a veľkom vestibule, oba sa vymaľovali. Obe hlavné schodištia sa zrekonštruovali, vymenila sa na nich podlahová krytina, vymenili sa madlá, vymaľovali sa sokle a všetky schody sa graficky obohatili o matematické vzorce, vybrané slová, anglické nepravidelné slovesá. V jednom kabinete sa vymenil nábytok, v kanceláriách sa urobili drobné rekonštrukčné opravy. Doplnili sa veľké interiérové vertikálne žalúzie na troch triedach a jednom kabinete. Vymaľovali sa dve triedy.

Celé prázdniny bola škola v pracovnom režime, ani jeden deň sme nezatvorili a práce sa ukončili 20. 8. 2021. Pracovalo sa aj cez soboty a nedele od rána až do večera tak, aby sme všetko, čo sme si naplánovali a čo nám rozpočet umožnil, stihli. Okrem toho, že sa pravidelne počas rekonštrukčných prác upratovalo a čistilo, to najdôležitejšie upratovanie začalo v pondelok 23. 8. 2021. Umývanie okien na veľkej budove, malej budove, školskej kuchyni a jedálni, príprava tried, sociálnych zariadení a všetkých priestorov školy a školského areálu.

Okrem rekonštrukčných prác a manuálnej činnosti pracovali aj moje kolegyne p. Vojtěchová, p. Baníková, p. Vániková, p. Ferencová a pripravovali nový školský rok (rozvrh hodín, rozdelenie tried, učební, príprava a rozpracovanie hlavných úloh školy a množstvo inej práce spojenej s ASC agendou, všetko, čo súvisí so systémom EDU PAGE a pod.). Pracovali v škole, ale i doma, aj počas dovoleniek, vždy mi boli k dispozícii, aby sme niektoré veci vedeli zabezpečiť a vyriešiť okamžite.

Chcel by som aj touto cestou požiadať Vás, vážení rodičia, aby ste spolu s nami upozornili naše – Vaše deti, aby si vážili prácu, ktorá sa vykonala, aby nepoškodzovali školský majetok a vonkajší areál školy, aby šetrili vodou a elektrickou energiou a správali sa tak, aby sme boli na nich my, učitelia, a Vy, rodičia, hrdí a pyšní.

Situácia s pandémiou je zatiaľ priaznivá a verím, že vyučovanie začneme 2. 9. 2021 bez problémov. Všetky dôležité informácie a pokyny, ktoré budeme spoločne musieť rešpektovať a dodržiavať, nakoľko sú to nariadenia ministerstva školstva a regionálneho úradu verejného zdravotníctva, budú zverejnené na našej webovej stránke.

Na záver chcem poďakovať všetkým mojim kolegom, ktorí pracovali v škole počas dovolenkového obdobia a zabezpečovali prevádzku školy (p. tajomníčke, p. hospodárke, p. ekonómke). Za všetkých by som spomenul aspoň jedno meno, Alexander Potocký – školník našej školy. Bez jeho pracovitosti, obetavosti a šikovnosti by sme to určite nedokázali v takej kvalite.

Určite nás čaká školský rok, v ktorom trpezlivosť, porozumenie, vzájomná pomoc a rešpekt budú na prvom mieste.

Želám všetkým rodičom, žiakom, kolegom a Vajnorákom pevné zdravie.

RNDr. Tibor Kráľ, riaditeľ školy