Jurská cesta bez áut

Od: Michal Vlček
March 4, 2021
Jurská cesta bez áut

Možno sa to bude zdať zvláštne, ale áno – Jurská cesta je naozaj určená pre rodiny s deťmi, pre cyklistov, bežcov či korčuliarov, no určite nie pre autá. Ešte v roku 2017 boli všetci držitelia povolení na vjazd upozornení, že je to stav dočasný a majú si zabezpečiť vjazd zo strany Svätého Jura. Koniec koncov, tieto nehnuteľnosti sú aj v danom katastri.

Okrem toho, že už sa píše rok 2021, situácia sa výrazne zmenila. Vybudovaním obchvatu sa pôvodne využívaná cyklotrasa prerušila a namiesto nej je vybudovaná úplne nová, takmer na konci Jurskej cesty pred otočiskom. Presne tam, kde bežcom „budíky“ na ruke ukazujú, že od štartu majú za sebou už 2,2 kilometra a minimálne ešte raz toľko pred sebou.

Nevidím žiadny dôvod, aby sem v súčasnom stave chodili autá, ohrozovali bezpečnosť všetkých a navyše ničili novú cestu určenú pre cyklistov. Od januára sme prestali vydávať povolenia vjazdu a budem naozaj prísny. Keď som si bol po tejto ceste zabehať a neskôr aj s deťmi prejsť, bohužiaľ, áut, ktoré si veselo jazdili bez povolenia, tam bolo naozaj dosť. Požiadal som mestskú políciu, aby situáciu prišli skontrolovať. Vodiči boli riešení upozornením a dohovorom. No najbližšie to už tak byť nemusí a kontroly budú prebiehať pravidelne.

Text a snímka: Michal Vlček