K medzinárodnému úspechu Univerzity tretieho veku Ekonomickej univerzity v Bratislave prispeli aj seniori z Vajnor

Od: Janka Chladecká
March 4, 2021
K medzinárodnému úspechu Univerzity tretieho veku Ekonomickej univerzity v Bratislave prispeli aj seniori z Vajnor

I napriek súčasnej situácii, izolácii seniorov a prerušeniu výučby na univerzite tretieho veku, sú naši seniori v online svete stále spolu Dokazujú svoju nekonečnú životnú energiu, informujú sa, ako prežívajú súčasnú neľahkú dobu, a vzájomne si tak odovzdávajú optimizmus a vieru, že čoskoro sa opäť vrátia do našich učební.

V apríli 2020 sme zverejnili výzvu svetovej organizácie univerzít tretieho veku AIUTA a partnerov z Číny World Senior Tourism Congress WSTC pre všetkých študentov. Názov súťaže bol „Umenie života za každých okolností“. Celkovo sa do nej zapojili univerzity tretieho veku z dvadsiatich krajín sveta – Austrálie, Brazílie, Bolívie, Číny, Kolumbie, Francúzska, Islandu, Indie, Talianska, Japonska, Libanonu, Maroka, Mexika, Mongolska, Portugalska, Rumunska, Senegalu, Slovenska, Španielska a Thajska.

Z celkových 5 kategórií sa za našu UTV EUBA do medzinárodnej súťaže zapojilo 14 seniorov v štyroch kategóriách. V troch z nich boli úspešní a získali ocenenie.

V kategórii Fotografi a zo športovej aktivity získali striebro pani Beáta Veverová, Univerzita tretieho veku Vajnory, a mimoriadnu cenu excelentnosti získala pani Mária Šimnová.

V kategórii Tvorivosť za výrobu svojich sôch s ucelenou metodikou postupu výroby získala striebro pani Daniela Leštinská. Za techniku drevorezby bol striebrom ocenený pán Ján Ferianc. Mimoriadne ceny excelentnosti získali pani Cecília Hudecová za techniku paličkovania a pani Eva Feriancová za výrobu šperkov.

Mimoriadne ceny excelentnosti za svoje obrazy v kategórii Maľba dostali pani Josephine Swift , Univerzita tretieho veku Vajnory, a pani Mária Šimnová.

Všetky práce našich ocenených seniorov budú vystavené v novom Múzeu umenia Univerzít tretieho veku v Číne v meste Yantai. „Univerzita tretieho veku napísala ďalšiu kapitolu svojho príbehu, naši seniori sa zapojili do medzinárodnej súťaže a v silnej konkurencii získali osem ocenení. Pozitívnainformácia týchto dní a veľmi pekný úspech.  Sme hrdí, ďakujeme, blahoželáme a veríme, že čoskoro sa opäť budeme stretávať v priestoroch našej alma mater a budeme pokračovať v štúdiu.“ – povedal rektor EU v Bratislave prof. Ferdinand Daňo.

Janka Chladecká