Nová cyklotrasa medzi Vajnormi a Račou

Od: Tomáš Hajdušek
July 16, 2021
Nová cyklotrasa medzi Vajnormi a Račou

Ešte v apríli absolvoval starosta MČ Bratislava-Vajnory Michal Vlček pracovné stretnutie so starostom susednej Rače Michalom Drotovánom.

Predmetom stretnutia bola nová cyklotrasa, ktorá by sa mala napájať na známu cyklotrasu Jurava. Vybudovaním cyklotrasy by vzniklo ďalšie prepojenie medzi Vajnormi a Račou.

Obaja starostovia deklarovali projektu záujem a podporu a už v máji sa uskutočnila prvá obhliadka trasovania za účasti projektantky a predstaviteľov Rače a Vajnor.

Samotná cyklotrasa by mala viesť popri Račianskom potoku a mala by vyústiť na Rendezi pri Akadémi PZ.

A kedy sa prvýkrát prevezieme po novej cyklotrase, ozrejmil starosta Vajnor M. Vlček: „Projekt je zatiaľ ešte len v plienkach, ale optimizmus mi dodáva predovšetkým priaznivá vlastnícka štruktúra pozemkov, na ktorých by mala cyklotrasa stáť. Prevažná väčšina z nich je totiž v majetku organizácií, s ktorými máme dobré vzťahy, a verím, že sa dohodneme promptne. Mestská časť podporuje rozvoj cyklotrás jednak ako nástroja na rekreáciu, ale taktiež aj ako účinné riešenie neutešenej dopravnej situácie v hlavnom meste. Samozrejmosťou je, že aj vďaka takýmto projektom získame ďalšie spojenie so susednou Račou, ktorá je naším najbližším partnerom.“

Tomáš Hajdušek