Vajnory majú očkovacie centrum

Od: Tomáš Hajdušek
July 16, 2021
Vajnory majú očkovacie centrum

V Dome kultúry Vajnory v Parku pod lipami sa od 11. mája otvorilo očkovacie centrum, ktoré vzniklo v spolupráci Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, spoločnosti BIONT a mestskej časti Bratislava-Vajnory.

Očkovacie centrum funguje vždy v utorok, v stredu a v sobotu. Denná kapacita je 650 osôb, ktorí sa očkujú vakcínou od spoločnosti Pfi zer. Centrum slúži predovšetkým zdravotne postihnutým a ľuďom s vážnymi zdravotnými problémami. V rámci Bratislavy sú Vajnory prvou mestskou časťou, ktorá má vlastné očkovacie centrum. Spoločne s Národným futbalovým štadiónom ide o druhé veľkokapacitné očkovacie centrum na území hlavného mesta.

OČKOVACIE CENTRUM SLÚŽI AJ VAJNORÁKOM

Očkovacie centrum vo Vajnoroch patrí do siete centier pod NCZI a prihlásiť sa na očkovanie do Vajnor bolo možné iba prostredníctvom www.korona.gov.sk. Napriek tomu existovala možnosť, aby z očkovania profi tovali aj samotní obyvatelia našej mestskej časti. V prvej fáze očkovania ponúkala mestská časť možnosť seniorom nad 65 rokov a zdravotne znevýhodneným zaočkovať sa priamo vo Vajnoroch. Seniori tak nemuseli za očkovaním nikam cestovať, stačilo, ak sa objednali cez infolinku, ktorú zriadila mestská časť a už do pár dní mohli prísť do domu kultúry na prvú dávku.

Imobilných seniorov a zdravotne znevýhodnených vozil na očkovacie centrum tzv. očkovací taxík, ktorý zabezpečila mestská časť v spolupráci s občianskym združením Motor-Car Group auto. Mladšie ročníky využili možnosť zaočkovať sa ako náhradníci, stačilo, aby sa postavili pred očkovacie centrum pred záverečnou a spýtali sa, či zvýšili vakcíny.

MINISTER GRÖHLING VO VAJNOROCH

Očkovacie centrum vo Vajnoroch si prišiel osobne pozrieť aj minister školstva Branislav Gröhling, ktorý sa živo zaujímal o celý systém fungovania očkovacieho centra, od objednávania až po denné počty zaočkovaných. Minister Gröhling, ktorého sprevádzali generálny riaditeľ spoločnosti Biont prof. Šuvada a starosta MČ Bratislava-Vajnory Michal Vlček, ocenil pri otváraní očkovacieho centra spoluprácu s mestskou časťou.

Tomáš Hajdušek