Ďalšia investícia do vodovodu a kanalizácie vo Vajnoroch

Od: Tomáš Hajdušek
October 7, 2021
Ďalšia investícia do vodovodu a kanalizácie vo Vajnoroch

Po vybudovaní vodovodu na ulici Za humnami prichádza zo strany Bratislavskej vodárenskej spoločnosti na území mestskej časti Bratislava-Vajnory k dlhoočakávaným investíciám.

Predovšetkým ide o modernizáciu podtlakovej stanice na Dorasteneckej ulici, ktorá bude vybavená novou technológiou v podtlakovej i čerpacej stanici. Pristúpi sa aj k sanácii existujúceho stavebného objektu čerpacej stanice a k výmene strechy na podtlakovej stanici. Zároveň sa na Dorasteneckej ulici realizuje sanácia vodovodu. Vodovodné potrubie DN 100 bude nahradené potrubím DN 150 v dĺžke 610 m. Prípojky, ktoré sú v zlom technickom stave, budú vymenené po vodomernú šachtu.

Výmena poškodených prípojok sa uhradí z rozpočtu BVS. Z dôvodu prestavby podtlakovej stanice PS01 je nevyhnutná aj rekonštrukcia jestvujúceho kábla NN prípojky, ktorého kapacita bude po modernizácii PS01 nedostačujúca. Uvedený kábel je v súbehu s jestvujúcim vodovodom. Významnou zmenou prejde aj Široká ulica, kde bude vybudovaná nová gravitačná kanalizácia a vákuová vetva v dĺžke 114 m. Aj vďaka tejto investícii budú mať občania kvalitnejšie bývanie, zodpovedajúce 21. storočiu.

Rekonštrukčné práce na ulici Široká by mali byť dokončené najneskôr do konca septembra.

Tomáš Hajdušek