Máme petangové ihrisko

Od: Ján Krištofič
December 8, 2021
Máme petangové ihrisko

Sme veľmi radi, že sa nám v Rakús parku, kde sme vybudovali petangové ihrisko, osadili dva šachové stolíky a staré parkové lavičky vymenili za nové, podarilo vytvoriť miesto pre aktívne trávenie voľného času. Táto oddychová zóna bude slúžiť nielen seniorom, ale aj všetkým občanom našej mestskej časti.

Za podporu pri realizácii tohto projektu ďakujeme našej vajnorskej poslankyni Monike Debnárovej, ktorá pre nás tento projekt vyhotovila, vďaka čomu zabezpečila aj jeho financovanie, a spolu s mladou architektkou Luciou Grigovou dali projektu vizuálnu podobu ako bude ihrisko vyzerať a fungovať.

Pretvorenie Rakús parku na oddychovú zónu bolo však výsledkom práce viacerých aktívnych ľudí, ktorí sa zúčastňovali našich brigád. Preto by som im rád touto cestou vyjadril svoju vďaku. Tá patrí členom našej Jednoty dôchodcov – mojej manželke Vierke, Márii a Petrovi Zemanovcom, Anne Kusendovej, Milanovi Hlavinovi, Ľubici Neúročnej, Lýdii Ondrisovej, Pavlovi Belajovi, Jozefovi Pochabovi, Milanovi a Terézii Hlavinovcom a Alžbete Feketeovej. S náročnejšími úpravami terénu nám veľmi pomohli aj Jožko a Monika Debnárovci, Adrian a Danka Sýkorovci, Ivan Kula a mládenci Richard Debnár, Samuel Mlynarčík a Jakub Mucha z Klubu rodičov a detí–Vajnory. Občerstvenie počas brigády nám zabezpečila naša mestská časť Vajnory a firma Uniqe.

Poďakovanie za podporu patrí aj magistrátu, ktorý nám na projekt poskytol pozemok a financovanie bolo zabezpečené vďaka finančným prostriedkom z Nadácie Bratislava (2000 €), z rozpočtu mestskej časti Vajnory – z poslaneckých priorít našej poslankyne Moniky Debnárovej (1422 €), z Klubu rodičov a detí Vajnory (2217 €) a 1838 € od OZ VIgroup. Náš zámer podporil aj výrobca mobiliáru – firma mm Cité, miestna firma Leontech a Zemina. Veľmi nápomocní pri odpratávaní nahrabanej zelene a zeminy po brigádach nám boli zamestnanci hospodárskej správy našej mestskej časti, ktorí nahrabané lístie a nadbytočnú zeminu po brigáde odviezli do zberného dvora.

Slávnostné otvorenie petangového ihriska sa uskutočnilo 10. septembra 2021 o 10.00 hodine za účasti primátora Bratislavy Matúša Valla, starostu našej mestskej časti Michala Vlčeka, zástupcu Nadácie Bratislava, zástupkyne okresnej organizácie JDS Bratislava III, našich členov a podporiť nás prišli aj seniori z okolitých mestských častí. Na záver nám dôstojný pán farár ihrisko posvätil.

Vajnorskí seniori ďakujú všetkým, ktorí tento projekt podporili, a všetkým občanom našej mestskej časti prajeme príjemné chvíle pri športovej aktivite alebo oddychu.

Ján Krištofič