Október – Mesiac úcty k starším

Od: Soňa Molnárová
November 23, 2021
Október – Mesiac úcty k starším

Život je ako večná rieka,
Do tej rieky láska vteká,
Šťastie, žiaľ a radosť ľudí
Tou zázračnou riekou prúdi.

V Dome kultúry Vajnory sa v októbri pri príležitosti Mesiaca úcty k starším uskutočnilo stretnutie jubilujúcich spoluobčanov, ktorí v tomto kalendárnom roku dovŕšili alebo dovŕšia 75, 80, 85 a každý dožitý rok. Túto milú udalosť pripravil zbor pre občianske záležitosti v mestskej časti Bratislava-Vajnory. Jubilantom sme rozoslali 140 pozvánok a stretnutia sa ich zúčastnilo vyše päťdesiat.

V slávnostnom príhovore jubilantom starosta Michal Vlček povedal: „Vám, našim vajnorským seniorom, od ktorých sa máme neustále čo učiť, patrí náš obdiv a vďaka. Ste tu vždy pre nás, ochotne poradíte, vypočujete nás, ale aj pochválite. Krása človeka nespočíva len v mladosti, ale aj v múdrosti a skúsenosti. A práve tie sú inšpiráciou pre nás, pre naše kroky a rozhodnutia. Našu pozornosť a úctu si zaslúžite počas celého roka, nielen v jeden deň či mesiac. Som veľmi rád, že ste prijali moje pozvanie na dnešné slávnostné stretnutie.“ O dobrú náladu sa postaral spevák Otto Weiter, s ktorým si mnohé pesničky prítomní zaspievali.

Na požiadanie detí jubilantov sme v obradnej sieni pripravili tri vzácne rodinné slávnosti. Rubínovú svadbu – štyridsať rokov spoločného života, pre manželov Gabrielu a Mariana Zemanovcov. Zlatú svadbu – päťdesiat rokov spoločného života, pre manželov Helenu a Vladimíra Hlavatých. Diamantovú svadbu – šesťdesiat rokov spoločného života, pre manželov Ruženu a Jozefa Géczovcov.

Všetkým manželským párom srdečne blahoželáme a do ďalších spoločných rokov želáme veľa zdravia, šťastia a rodinnej pohody v kruhu svojich najdrahších.

Soňa Molnárová