Učíme sa prostredníctvom zážitkov. My sa veru nudiť nebudeme!

Od: Tatiana Razgová
November 23, 2021
Učíme sa prostredníctvom zážitkov. My sa veru nudiť nebudeme!

Počas mesiacov september a október nám EDUdrama ponúkla rôzne programy pre všetkých žiakov našej školy. A za zábavou a učením sme nemuseli ísť vôbec ďaleko. Šup cez cestu a sme tu - v Dome kultúry Vajnory, kde nás už očakávali milé a usmiate lektorky Barbora Jurinová a Veronika Kořínková

No a žiaci sa rozhodne nenudili. Každý program bol prezentovaný ako celok, v ktorom sa striedali rôzne aktivity. Práca s informáciami sa striedala s pohybovými aktivitami, hrami v skupine, prácou s materiálom a samotným uvažovaním. Jednotlivé životné situácie si mohli zahrať „na vlastnej koži“, a tým sa aj lepšie vžiť do jednotlivých postáv. Veľmi sme ocenili prácu žiakov v skupinách, v ktorých sa učili lepšie porozumieť sebe i iným. Žiaci druhého stupňa sa naučili, aká tenká je hranica medzi každodennými drobnými poznámkami a šikanou. Ako bezpečne používať internet a sociálne siete. Prostredníctvom príbehov niekoľkých rodín sa presunuli do Československa pred rokom 1989 a v nemom úžase sa dozvedali, aké bolo náročné nemôcť vyjadriť nahlas svoj názor. Pochopili, aké pozitíva či negatíva prináša život v slobodnom demokratickom -svete. Prvý stupeň si viac uvedomil ťažkú prácu baníkov, dôležitosť priateľstva a spolupráce. Tiež si poriadne prevetrali slovnú zásobu a fantáziu.

Počas jednotlivých programov žiaci ani nevedeli, že sa učia, pretože učenie prebiehalo prostredníctvom zážitku. Dramacentru EDUdrama srdečne ďakujeme za neskutočne bohatý program, zaujímavé témy, cenné informácie a už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné stretnutie. Naša vďaka patrí aj miestnej knižnici, ktorá nám tieto zážitky sprostredkovala.

Miestna knižnica Vajnory:
tel.: 0911 988 710
e-mail: kniznica@vajnory.sk
otváracie hodiny :
pondelok : 14,00 - 19,00
utorok - piatok : 14,00 - 18,00

KREATÍVNE CENTRUM NOVÁ CVERNOVKA
dramacentrum EDUdrama,
Račianska 78, 831 02 Bratislava
Barbora Jurinová
tel.: 0903 529 500
e-mail: jurinova@edudrama.sk
Veronika Kořínková
tel.: 0948 322 253
e-mail: korinkova@edudrama.sk

Tatiana Razgová zo ZŠ s MŠ sv. Jána Pavla II.