Veľkonočné tvorenie v ŠKD

Od: Silvia Sula
May 10, 2021
Veľkonočné tvorenie v ŠKD

Jar je úžasným ročným obdobím, kedy sa spolu s prírodou opäť prebúdzame k aktivite, naberáme nový elán a chuť do každého nového dňa. Takúto energiu sme vnímali aj my, a preto sme sa rozhodli upriamiť ju na kreativitu a zapojiť sa do súťaže o najkrajšie veľkonočné vajíčko, ktorú vyhlásilo bratislavské nákupné centrum Vivo.

Keď sme sa po veľkonočných prázdninách vrátili do školy, vo vestibule nás čakali na vyzdobenie dve obrovské plastové vajíčka od Viva, ktoré nás svojou veľkosťou naozaj prekvapili, ba až ohromili. Po prvotnej panike zvíťazila eufória kreativity a s vervou sme sa pustili do zdobenia. Inšpiráciu sme hľadali najmä vo vajnorských tradíciách, ktoré k nám neodmysliteľne patria. Mladšie deti siahli po klasickom veľkonočnom dekorovaní vajíčka. Vznikla tak krásna sliepočka so svojimi kuriatkami, ktorú žiaci vyzdobili v typicky jarných farbách. Staršie deti sa celý čas pohrávali s myšlienkou zakomponovania vajnorského ornamentu, no napokon svojou inovatívnosťou prepojili staré dobré tradície s moderným šmrncom a vznikla tak úchvatná zajačica 21. storočia, ktorú jednohlasne nazvali Katarína.

Táto vajnorská „diva“ dokonca obsadila 2. miesto v súťaži, na čo sme všetci nesmierne hrdí. Tešili sme sa však aj zo samotného procesu zdobenia, kedy sme sa neskutočne zabavili a opäť sme mali možnosť spolupracovať v kolektíve – tentokrát s úžasným výsledkom, ktorý naozaj „stál za to“! :) Všetci musíme uznať, že deti zo ZŠ Kataríny Brúderovej sú veľmi talentované a mnohým z nich do budúcnosti môžeme s pokojným svedomím odporúčať, aby sa vydali na umeleckú dráhu.

Touto cestou by sme chceli poďakovať vedeniu školy, že nás vždy podporuje v rôznych aktivitách, taktiež rodičom, ktorým patrí veľké ďakujem za preposlané kreatívne DNA svojim ratolestiam, ďalej všetkým hlasujúcim, ale najmä deťom, ktoré sa vždy s nadšením pustia do akejkoľvek výzvy.

Po tejto skúsenosti sa už teraz nevieme dočkať nových projektov, ktoré všetci spoločne určite hravo zvládneme. Určite nám v novom tvorení pomôže aj výhra, poukážka v hodnote 200 eur na nákup v papiernictve Ševt.

Zdroj: Silvia Sula, vychovávateľka, Školský klub detí pri Základnej škole Kataríny Brúderovej,