Vo Vajnoroch sme ukončili Kultúrne leto

Od: Matej Farbula
October 7, 2021
Vo Vajnoroch sme ukončili Kultúrne leto

V nedeľu 28. augusta sme v našej miestnej časti slávnostne ukončili Kultúrne leto. Bolo to vyvrcholením letných mesiacov, počas ktorých si mohli návštevníci pozrieť bohatý kultúrny program v Parku pod lipami.

Začali sme 24. júna otvorením Kultúrneho leta. Počas slnečnej soboty program podujatia začala Múza Bratislava. Tento umelecký súbor sa postaral o tanečné a spevácke vystúpenia. Po nich prišlo na rad ofi ciálne otvorenie Kultúrneho leta starostom Michalom Vlčekom. Nasledovala kapela Arcon a po nej dlho očakávaná hudobná skupina Polemic. Tá roztancovala celý park. Novinkou v rámci leta bol Rodinný deň, kde boli pre deti pripravené detské vystúpenia, no prišli nás pozrieť aj príslušníci Policajného zboru či hasiči zo stanice Hálkova. Počas Kultúrneho leta sme premietli sedem fi lmov v rámci Open air kina, ktoré sa stalo súčasťou večerných piatkov. Nedeľné poobedia opäť patrili divadlu. Počas mesiacov júl a august sme si mohli vychutnať šesť divadelných predstavení. Ďalšou novinkou v rámci Kultúrneho leta bolo podujatie Vína v parku, cieľom ktorého je prezentácia miestnych vinárskych spolkov a vinárov. Zúčastnilo sa ho deväť vinárov z celého regiónu. Okrem výborných vín si návštevníci mohli vychutnať bohatý hudobný program. Počas prázdnin sme sa mohli zúčastniť aj podujatí Škola vajnorských tradícií alebo Pres vajnorské okénko.

Po vyše dvoch mesiacoch sme vajnorské Kultúrne leto ukončili v sobotu 28. augusta. V tento deň sme začali vystúpením miestnej kapely Magdala band. Po nich sa predstavili Čaro moro a Vajnorský okrášľovací spolok.

Po týchto vystúpeniach nasledovalo tradičné odovzdávanie dožinkového venca gazdovi za asistencie Vajnorského okrášľovacieho spolku. Symboliku ukončil príhovor starostu, ktorý formálne leto v našej miestnej časti ukončil. Potom si už návštevníci mohli vychutnať vystúpenia kapiel Le Payaco či skupiny Funkiez, ktorá návštevníkov patrične roztancovala. Leto ubehlo rýchlo, ale pevne veríme, že ste si ho užili a že sa spoločne stretneme už na najbližších podujatiach, ktoré pre vás pripravujeme.

Matej Farbula