O triedení odpadov počas online vyučovania

Od: Mgr. Martina Parobeková
May 10, 2021

Návrat žiakov po vianočných prázdninách bol zdĺhavejší a náročnejší. Školské lavice sme v januári vymenili za vyučovanie cez počítače z pohodlia našich domácností. Rozvrh štvrtých ročníkov obsahoval iba základné predmety, preto sme sa rozhodli aj na návrh niektorých rodičov vyučovací proces spestriť o niekoľko zaujímavých tém – jednou z nich bola téma separovania odpadov.

Online prezentáciu zameranú na triedenie odpadov viedol pán Popovič, lektor zo spoločnosti Naturpack. Počas takmer 60 minút trvajúcej prednášky na tému Separovanie odpadov sme sa dozvedeli, prečo je dôležité a ako k nemu dochádza. Taktiež nám pán lektor vysvetlil, kde sa takýto odpad spracováva a kde sa spracovaný separovaný odpad uskladňuje. Na procese separovania odpadu sa fi nančne spolupodieľajú spoločnosti, ktorých výrobky takýto odpad produkujú.

Hlavnou myšlienkou prezentácie bolo oboznámiť žiakov, prečo je triedenie odpadu veľmi dôležité. Všetci – tak žiaci ako my dospelí – si uvedomujeme, že si naše životné prostredie musíme chrániť, a práve separovanie prispieva k znižovaniu znečisťovania pôdy,vody a  vzduchu.

Text: Mgr. Martina Parobeková, triedna učiteľka 4. A ZŠ Kataríny Brúderovej Vajnory