Školské besedy v online priestore

Od: Mgr. Martina Parobeková
May 10, 2021
Školské besedy v online priestore

Žiaci a rodičia zo 4. A triedy sa potešili ďalším dvom zaujímavým témam, ktoré boli realizované v rámci online prednášok.

Beseda s populárnou a obľúbenou spisovateľkou Gabrielou Futovou sa uskutočnila v polovici februára. Autorka,ktorá spolupracuje s  knižnicou Slniečko v Prešove a píše zaujímavé a zábavné knihy pre deti, rozprávala o svojom živote, písaní, nápadoch a námetoch k svojej publikovanej tvorbe. Dozvedeli sme sa, že spisovateľka svoje inšpirácie získava nielen zo svojho okolia, ale aj v rodine, ktorú
tvorí jej manžel, dve deti a bohatý počet domácich miláčikov – a tými sú jej domáce zvieratá. Vo svojom rodinnom dome v obci na východnom Slovensku sa stará o rôzne druhy domácich zvierat, ktoré sa často spomínajú v jej knihách a prinášajú mnoho veselých príhod. Stačí len ponoriť sa do jej príbehov – a o zážitok čitatelia nebudú mať núdzu... :)

Počas ďalšej online besedy sme sa rozprávali so zaujímavou stredoškolskou študentkou Tatianou Pientákovou, ktorá pracuje ako dobrovoľníčka v tíme Goldtime a zameriava sa na prevenciu kyberšikany. Na on-line prednáške sme sa dozvedeli o nástrahách a výhodách online vyučovania, ako sa správať bezpečne na internete, ako sa navzájom na hodinách online vyučovania rešpektovať a ako je dôležité tráviť svoj voľný čas aj inými obľúbenými pohybovými či tvorivými činnosťami bez mobilu a počítača. Zapamätali sme si jedno dôležité pravidlo, ktoré hovorí, že internet je dobrý sluha, ale zlý pán.

Touto cestou by som rada poďakovala našim prednášajúcim hosťom za ich podnetné a prínosné online besedy a prednášky a zároveň aj našim zvedavým žiakom, ktorí sa na tieto prednášky pripájali a aktívne sa zapájali do debát.

Text a snímka: Mgr. Martina Parobeková, triedna učiteľka 4.A, ZŠ Kataríny Brúderovej Vajnory